Hortobágyi Húsos Palacsinta Recept - Hortobágyi Husos Palacsinta Receptje

Sun, 10 Oct 2021 22:38:35 +0000

Elkészítés A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsom ot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom ot meghámozzuk, elnegyedeljük. A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsom ot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk. Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat).

Képekkel

SóBors 2018. szeptember 8. A hortobágyi húsos palacsinta egy remek étel, csak sajnos odalett a renoméja, amikor szárnyra kapott a hír, hogy az éttermek a tegnapi, maradék pörköltből készítik. Azóta szinte senki sem mer ilyen ételt rendelni, holott a hortobágyi húsos palacsinta, szabály szerint, valóban pörköltből készül. Megmutatjuk hogyan, és mostantól újra eheted, mert el tudod majd készíteni. Habár az éttermek étlapján az előételek közt szerepel, lakattam én már jól az egész családot vacsorára hortobágyi húsos palacsintával. Jó étel, és ha jól van elkészítve, valóban abbahagyhatatlan. Aki tud pörköltet főzni és palacsintát sütni, az ezt is el tudja készíteni, aki meg nem, azt most megtanulhatja. Először feltesszük a pörköltöt. Vagy dolgozhatunk tegnapi maradékból, attól sem lesz semmi bajunk, csak jól forraljuk ki előbb. Ha kész a pörkölt, apróra vágjuk a húst, a szaftját behabarjuk, beletöltjük a palacsintákba, még nyakon öntjük egy kis szafttal, és már kész is az étel. Ha pörkölt, akkor savanyúság Fogadásra, partira is simán el tudom képzelni ezt a fogást, főleg, ha egyébként is asztalhoz ülünk, viszont nem szeretnénk ötfogásos menüt adni, csak valami könnyű uzsonnát vagy vacsorát.

Spaghetti

A hortobágyi húsos palacsinta receptje már egy 1930-as években kiadott könyvben is fellelhető. Igazán népszerűvé viszont az 1958-as brüsszeli világkiállításon vált. A hazánkba látogató külföldiek is imádják. Akkor végzel vele igazán gyorsan, ha nem kell külön pörköltkészítéssel foglalkozni. Hortobágyi húsos palacsinta Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemell 2 vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 paradicsom 1 paprika 1 nagy doboz tejföl 1 kávéskanál liszt pirospaprika só bors Palacsintához 20 dkg liszt 2 dl tej 2 dl szódavíz 2 tojás 2 evőkaná étolaj csipet só Előkészítési idő: 20 perc Elkészítési idő: 50 perc Elkészítés: A palacsintához keverd össze a lisztet, a sót, a tojást, a tejet, öntsd hozzá a vizet, végül pedig az olajat. Dolgozd a masszát csomómentesre. Tedd fél órára a hűtőbe, majd süsd ki a palacsintákat kevés olajon a hagyományos módon. A töltelékhez a szalonnát pirítsd meg, majd dobd rá a finomra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve hintsd meg pirospaprikával, add hozzá a felkockázott húst, sózd, borsozd, és önts alá kevés vizet.

Buliba is jó étel a hortobágyi palacsinta, csak odalett a renoméja - Receptek | Sóbors

hortobágyi húsos palacsinta recept

Video

Általában kínálok mellé csemege uborkát is, megfigyelésem szerint mindig van valaki, akinek ehhez az ízvilághoz egyszerűen jár a savanyúság. Hortobágyi húsos palacsinta Hozzávalók 4 személyre: A palacsintához 15 dkg liszt 2 db tojás 4 dl tej 2 ek olaj A töltelékhez 40 dkg sovány borjú vagy sertéshús, vagy csirkemell filé 1 db tenyérnyi füstölt szalonna 2 ek olaj 1 fej vöröshagyma 1 tk pirospaprika 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom ízlés szerint só 3 dl tejföl Előkészítési idő: 1 óra Elkészítési idő: 1 óra Elkészítés: Először feltesszük a pörköltet. A szalonnát kis kockákra vágjuk, az olajon elkezdjük kiolvasztani a zsírját. Megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a kockára vágott húst, megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát. 1 dl vízzel felöntjük, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Sózzuk. Lefedve főzzük, amíg meg nem puhul a hús. Közben megsütjük a palacsintákat. A hozzávalókat habverővel összekeverjük, majd olajozott serpenyőben (egy palacsinta - egy merőkanál tészta az arány) kisütjük.

Hortobágyi palacsinta

  • Egyszerű palacsinta recept
  • Palacsinta recept apróséf
  • Hortobágyi húsos palacsinta recept na
  • Hortobágyi húsos palacsinta recept angolul
  • Hortobágyi húsos palacsinta Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek
  • Hortobágyi húsos palacsinta recept darált húsból

Angolul

Az egyik kedvenc ételem a hortobágyi húsos palacsinta, aminek persze sok verziója létezik. Különböző húsokat szoktak beletenni, kirántani, meg mindenfélét tenni vele, de szerintem ez az eredeti, és én így szeretem a legjobban. Hozzávalók a pörkölthöz: 0, 5 kg csirkehús 1 db paprika (vagy 1 ek paprikakrém, pl. pirosarany) 1 db paradicsom (vagy 1 ek paradicsompüré) 1 nagy hagyma 1-2 gerezd fokhagyma (el is hagyható) só, őrölt bors, kömény és pirospaprika 1-2 ek liszt (esetemben: rizsliszt, hogy gluténmentes legyen) 1-2 kis dobozos tejföl Vágjuk a húst nagyjából hasonló darabokra, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra (ez utóbbit reszelhetjük vagy nyomhatjuk is), a paprikát és a paradicsomot pedig én szintén fel szoktam kockázni. Egy kevés zsíron vagy olajon a hagymát pároljuk üvegesre – azaz áttetszően fényesre – majd húzzuk félre. Tegyük bele a fűszerpaprikát, keverjük el, majd mehet hozzá a többi fűszer, és végül a hús is. Húzzuk vissza a tűzhelyre, kevergessük néhány percig, majd ha kérges lesz a hús, adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, fokhagymát és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

húsos palacsinta hortobágyi palacsinta
  1. Mtv1 műsor
  2. Zabkása diéta tapasztalatok
  3. Sorsügynökség teljes film festival