2019-Es Európai Parlamenti Választás

Sun, 10 Oct 2021 21:20:21 +0000

Kiszabadult a három orosz tengerész, akit kalózok még áprilisban ejtettek túszul Benin partjainál - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő. Oroszország megkezdte első lopakodó hadászati bombázójának kifejlesztését - jelentette a TASZSZ hírügynökség. Szlovénia fokozatosan újranyitja határait: beléphetnek azok a külföldi állampolgárok, aki üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt utaznak az országba, és azok a turistákat is, akik szállásfoglalásról szóló igazolást tudnak felmutatni a határon. Éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország megnyitják határaikat egymás azon állampolgárai számára, akik tartózkodása a másik ország területén nem haladja meg a 48 órát - erősítette meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Embercsempészés kísérlete miatt két szír férfit vettek őrizetbe és hallgattak ki gyanúsítottként Baranya megyében - közölte a rendőrség. Árokba hajtott egy személygépkocsi Karcag belterületén, az autóban utazó négy ember közül hárman megsérültek, egy utas meghalt.

Edmenyek

Az Európai Parlament várható összetétele by András Kovács - Infogram

A megállapodások és a szavazások során a nagykoalíciós logika sokszor működik, a politikai csoportok alapvetően értékrendjük, prioritásaik, illetve az éppen tárgyalt téma alapján, kötnek alkalmi koalíciókat a többség biztosítása érdekében. Változó határvonalak, stabil alapértékek Általánosságban elmondható, hogy a gazdasági kérdésekben a jobboldali centrumpártok, mint például az EPP, az ECR, vagy akár az ALDE bizonyos szárnya liberális, a piac szabályozóerejében hívő álláspontot képviselnek, ugyanakkor a baloldali centrumpártok jobban bíznak a Bizottság, vagy a tagállamok szabályozó szerepében. Amíg például emberi jogi, vagy szociális jogok kérdésében a baloldalibb pártok alapvetően kiterjesztő értelmezésben hisznek, addig a jobboldalibb pártok inkább a megszorítóbb értelmezés hívei. Ugyanakkor ezek a határok ma már nem húzhatók meg egyértelműen, különösen azért, mert a tagországok, illetve az ott élő európai polgárok értékrendje is különbözik. Egy észak-európai ország jobboldali pártja adott esetben több baloldali szociális értéket próbál érvényesíteni, mint akár egy kelet-európai ország baloldali pártja.

A benne szereplő nemzeti delegációk különbözősége nap mint nap megmutatkozik, hiszen gyakorlatilag nincs értékválasztás, amely összekötné őket: érdekeik erősen különböznek, hiszen ők kizárólag egy-egy nemzet vélt érdekekeit veszik figyelembe. Az Európa-ellenes pártok térnyerése ugyanakkor azért veszélyes, mert miközben egy globalizálódó világban bizonyítottan csak egy együttműködő Európai Unió képes Európát a világ élvonalában tartani, ezek a politikai csoportok populista alapokra építkezve egyre nyilvánvalóbban az Európai Unió lebontásán dolgoznak. Ezzel hosszútávon veszélyeztetik az Európa Unió egységét és az európai nemzetek közötti békét.

Európai parlamenti választás Archives | Magyar Nemzet

  1. Európai Parlamenti választás | Hír TV
  2. Európai parlamenti választás Archives | Magyar Nemzet
  3. Jobb lapocka alatti fájdalom okai pa
2019-es európai parlamenti választás 20 2019-es európai parlamenti választás 19 magyarorszag